Max Verstappen: ‘Heel erg blij met vandaag’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen start de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de tweede plaats. De Nederlander had de derde tijd gereden, maar door de gridstraf van Hamilton start hij op de eerste startrij. Na de race was de Red Bull-coureur dan ook erg tevreden.

“Ik ben heel blij met vandaag. Dit is de eerste kwalificatie van het jaar dat ik na afloop echt kan lachen. Het resultaat is goed. Ik had dit niet verwacht. De auto, die voor dit weekend weer voorzien is van updates, voelde goed aan. We zijn echt sneller in de bochten. En dankzij Honda hebben we ook iets meer uit de motor kunnen persen”, laat hij voor de camera van Ziggo Sport weten.

Verstappen start net als Hamilton en Bottas op de medium compound, terwijl Ferrari op de zachtste band van start gaat. “Het is even afwachten of dit de juiste keuze is geweest, want ik heb op vrijdag geen lange run kunnen oefenen. Normaal ga ik op mijn eigen gevoel af en nu is het toch meer een gok. Het zal morgen weer iets warmer zijn en hopelijk is dat beter voor onze banden.”

Verstappen kijkt uit naar de race en hoopt een mooi resultaat neer te kunnen zetten voor de vele Nederlandse fans “De kwalificatie verliep beter dan vorig jaar. Met een beetje geluk wordt het morgen weer een mooie wedstrijd.”