Christian Horner: ‘Dat was een geweldige ronde’

(c) Red Bull Content Pool

Christian Horner is erg blij met de tweede startpositie van Max Verstappen. Red Bull Racing lijkt op het thuiscircuit de juiste vorm te hebben en de teambaas kijkt uit naar de race.

“Dat was een geweldige ronde van Max aan het eind van Q3. Hij was de snelste in Q1 en was snel tijdens de gehele kwalificatie. We kozen er voor om in de race met de medium compound te gaan starten. We zijn blij met de startpositie van Max in onze thuisrace”, laat Horner weten.

Pierre Gasly had wederom een mindere kwalificatie dan de Nederlander. Door een fout in zijn snelle ronde in Q3 moest de Fransman genoegen nemen met de negende tijd. “Pierre ging makkelijk door naar Q3, maar maakte daar in zijn belangrijkste ronde een fout. Hij verloor in de eerste bocht drie tot vier tienden en dat kon hij niet meer goed maken. Hij start vanaf P9 en vanaf daar moet hij naar voren.”