Charles Leclerc op pole in Oostenrijk, Verstappen P3

(c) Ferrari

Charles Leclerc start de Grand Prix van Oostenrijk vanaf poleposition. De Ferrari-coureur was in de kwalificatie de snelste. Max Verstappen kende een goede kwalificatie en reed de derde tijd.

Q1

De kwalificatie begon zonder grote verrassingen. Zoals dit seizoen gebruikelijk is, waren de coureurs van Williams te vinden op P19 en P20. Ook Lance Stroll, Daniil Kvyat en Sergio Perez waren niet snel genoeg voor het volgende deel van de kwalificatie.

Max Verstappen zette, onder luid gejuich van vele Nederlanders, de snelste tijd neer in Q1. De Nederlander reed 1.03.807. Verstappen was nipt sneller dan Hamilton. Bottas zette de derde tijd op de klokken. Vettel en Leclerc kwamen niet verder dan vierde en vijfde tijd. De Ferrari-coureurs reden echter op de medium band, terwijl alle andere coureurs hun tijden op de softs hadden gereden.

Q2

Tijdens het tweede deel van de kwalificatie waren de rollen bij de topteams omgedraaid. Ferrari koos in Q1 voor de medium band, maar reed in de tweede kwalificatiesessie op de zachtste band. Leclerc was de snelste en Vettel zette zijn Ferrari op P2. Achter de Ferrari’s reden Hamilton (P3), Verstappen (P4) en Bottas (P5) wel op de mediums. Zij moeten morgen op de gele band starten.
Achter in het veld werd Q2 het eindstation voor Carlos Sainz, Daniel Ricciardo, Alexander Albon, Nico Hulkenberg en Romain Grosjean.

Q3

Tijdens de eerste run in Q3 zette Leclerc de snelste tijd neer. Hij had een gat van drie tienden op Bottas en meer dan een halve seconde op Verstappen. De Nederlander was nipt sneller dan Hamilton. Terwijl zijn concurrenten op jacht gingen naar poleposition stond Vettel met technische problemen binnen. De Duitser kon geen tijd neerzetten.

In de tweede run behield Leclerc de eerste plaats en pakte poleposition. Achter de Ferrari-coureur ging Hamilton naar P2 en zette Verstappen de derde tijd op de klokken. Valtteri Bottas zakte terug naar de vierde plaats. Gasly kwam niet verder dan de negende tijd.

Uitslag kwalificatie:

(c) Formula1.com

Jouw reactie