‘Verstappen kan al na Hongarije op zoek naar nieuw team’

(c) Red Bull Content Pool

Mocht Max Verstappen na de Grand Prix van Hongarije – op 4 augustus – nog geen race hebben gewonnen dan staat het hem vrij om zijn contract bij Red Bull Racing in te leveren en voor volgend seizoen op zoek te gaan naar een ander team. Dat stelt de Spaanse sportkrant Marca.

De Nederlander heeft een contract dat hem tot eind 2020 aan Red Bull bindt, maar dat daar een ontsnappingsclausule bij slecht presteren van de renstal in staat, dat was al wel duidelijk. Dat daarin staat dat Verstappen al vanaf Hongarije weg kan, dat is voor rekening van Marca.

Volgens de sportkrant is het geen toeval dat Helmut Marko dit weekend in Oostenrijk aan motorenleverancier Honda heeft gevraagd om meer risico’s te nemen. De Japanners zouden gehoor hebben gegeven aan dat verzoek door de volgende motor-upgrade naar voren te willen halen. Die nieuwe krachtbron stond gepland voor de Grand Prix van Italië in september, maar zou nu al tijdens de Grand Prix van Duitsland eind juli beschikbaar zijn. Mocht dat geen zege opleveren dan zou Verstappen op zoek kunnen gaan naar een ander team.

Logischerwijs zouden de pijlen van het team rond Verstappen zich dan richten op Mercedes of Ferrari. Maar de vraag is of de Nederlander al volgend jaar bij één van die twee teams aan de slag moet willen. Beide teams hebben in Lewis Hamilton en Sebastian Vettel een dominante eerste rijder in dienst die allebei ook nog eens een contract hebben tot eind 2020. Mogelijk is het verstandiger even de kat uit de boom te kijken en af te wachten wat de beide meervoudig wereldkampioenen na het einde van die verbintenissen gaan doen.