Sebastian Vettel herhaalt: ‘Ik blijf in de Formule 1’

(c) Ferrari Media

Sebastian Vettel heeft in aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk komend weekend nog maar eens herhaald dat hij niet van plan is om aan het einde van het seizoen de handdoek in de ring te gooien en de Formule 1 te verlaten.

Door de tegenvallende prestaties bij Ferrari werd er de afgelopen maanden druk gespeculeerd over de motivatie van de 31-jarige Duitser. Ook waren er geruchten dat de viervoudig wereldkampioen de sport de rug wilde toekeren.

Vettel reageerde in de paddock van de Red Bull Ring gelaten op de vragen van de pers: “Als ik elke keer antwoord moet geven op ieder’s geruchten dan zit ik nog veel langer in het stoeltje dan ik zou willen. Ik ben hier, ik bel dol op racen. De auto’s zijn te gek om in te rijden. Ze zijn snel, de snelste die we ooit hebben gehad. Kan het beter? Jazeker. Is dat aan mij? Gelukkig niet.”

Vervolgens ging de Ferrari-coureur wat dieper in op de vraag hoe lang hij nog actief wil zijn in de Formule 1: “Zoals ik al eerder heb gezegd, we zullen zien wat de toekomst brengt. Ik ben nu hier en voor zover ik weet ben ik er volgend jaar ook nog dus ik denk daar nog niet over na.”

In onze podcast Formule 1 aan Tafel blikken we vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk: