Lewis Hamilton niet bezig met recordzege op Red Bull Ring

(c) Mercedes AMG F1

Het is niet ondenkbeeldig dat er komende zondag een Mercedes de Grand Prix van Oostenrijk gaat winnen. De Zilverpijlen zijn in de vorm van hun leven, terwijl de concurrenten Ferrari en Red Bull links en rechts steken laten vallen.

Mocht het zondag inderdaad tot een overwinning komen voor Lewis Hamilton of Valtteri Bottas dan evenaart het team uit Brackley het 31 jaar oude Formule 1-record van meeste overwinningen op rij. Dat staat nu nog op naam van McLaren dat in 1988 met Ayrton Senna en Alain Prost maar liefst elf races op rij won. De winning streak van Mercedes staat nu op tien: de laatste twee races van 2018 en de eerste acht races van dit seizoen. Zondag kan daar dus nummer elf aan worden toegevoegd.

Hamilton is niet echt bezig met dat record: “Ik ben er trots op om Mercedes te helpen bij het bereiken van deze mijlpaal, maar het record komt niet in de buurt van de top vijftig prioriteiten die ik dit race weekend heb.”

Op de vraag wat dan wel een prioriteit is, antwoordde Hamilton dat hij vooral naar het weer kijkt: “Dat gaat voor iedereen een probleem worden. Alle ingenieurs zitten nu al het randje van hun stoel, ze zijn nerveus omdat het hier zo warm is. De auto’s zitten altijd al op het randje wat betreft de koeling. We zullen de auto open moeten maken om meer koeling te krijgen.”

De temperaturen liggen nu al tegen de dertig graden, maar zondag worden zelfs een temperatuur van 36 graden verwacht.

In onze podcast Formule 1 aan Tafel blikken we vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk: