Toto Wolff waarschuwt voor gebrek aan scherpte

(c) Mercedes AMG F1

Ondanks acht overwinningen in evenveel races, reist Mercedes met ietwat gemengde gevoelens af naar Spielberg, waar komende zondag de Grand Prix van Oostenrijk wordt verreden.

Die gemengde gevoelens hebben onder andere te maken met de zeldzame dubbele uitvalbeurt van vorig jaar. Valtteri Bottas moest het al na dertien ronden met hydraulische problemen voor gezien houden en Lewis Hamilton viel in de 62ste ronde uit door problemen met de brandstofdruk.

Teambaas Toto Wolff was niet blij die dag: “Ons resultaat in Oostenrijk was het absolute dieptepunt van 2018. We stonden op de eerste startrij, maar door een dubbele DNF (Did Not Finish) misten we belangrijke punten. De race was een belangrijke waarschuwing hoe snel dingen kunnen veranderen in Formule 1. Dit jaar boeken we prima resultaten, maar we moeten niet vergeten dat onze mecaniciens de afgelopen twee race min of meer ‘openhartoperaties’ hebben moeten uitvoeren aan de auto’s. We zijn verschillende problemen aan verschillende onderdelen tegengekomen. Elk van die problemen had kunnen leiden tot een uitvalbeurt, dus we moeten echt weer scherp zijn.”

Het ziet er naar uit dat het komend weekend extreem warm wordt in Oostenrijk met temperaturen van boven de dertig graden en dat zou volgens Wolff weleens een bepalende factor kunnen worden: “Gecombineerd met de lagere luchtdichtheid door de hoogte waarop het circuit ligt, betekent het dat koeling een echte uitdaging wordt.”

De Grand Prix van Oostenrijk van 2018 werd een prooi voor Max Verstappen.