Max Verstappen verwacht een week vol adrenaline

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen keert dit weekend terug op het circuit waar hij vorig jaar zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Op de Red Bull Ring profiteerde onze landgenoot in 2018 optimaal van het uitvallen van beide Mercedessen.

“Winnen op de Red Bull Ring in een Red Bull-bolide was zeer speciaal. Het was fantastisch met zo veel Oostenrijkse en Nederlandse fans op de tribunes”, zegt Verstappen die vooral de sfeer rondom het circuit roemt. “Waar je ook zit, je hebt altijd goed zicht op de gehele baan. Dat is fantastisch, want het creëert een aparte sfeer als de fans de race van zo dichtbij kunnen meemaken.”

Uitdagende baan

Met iets meer dan vier kilometer is het circuit relatief kort, maar zo zegt Verstappen: “de baan is uitdagend want er zijn zoveel verschillende bochten. Wat betreft de balans van de auto is er veel te overwegen en het is niet makkelijk om de auto af te stellen.”

Voor een herhaling van het succes van vorig jaar is Verstappen afhankelijk van de concurrentie. Op eigen kracht zal het onze landgenoot niet lukken om opnieuw met de hoogste eer te gaan strijken. Maar Verstappen is niet iemand die bij voorbaat al de strijd opgeeft. “Natuurlijk gaan wij ons best doen en voor het team is het altijd mooi om in Oostenrijk te zijn, want het is een thuisrace en dat zorgt voor een goede energie. Het wordt een week waarin de adrenaline flink zal stromen.”