Max Verstappen: ‘Het was beter dan verwacht’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Frankrijk weer het maximale uit zijn Red Bull gehaald. De Nederlander werd vierde en wist de Ferrari van Sebastian Vettel achter zich te houden.

Verstappen was na de race niet ontevreden. “Ik heb alles gegeven. De start was goed, maar dan kom je op het rechte stuk te kort. Het was een mooie actie in bocht twee bij Leclerc, maar dan mis je gewoon snelheid”, laat de Red Bull-coureur voor de camera van Ziggo Sport weten.

“We hebben weer het maximale uit de race gehaald. Gelukkig werd ik in de eerste ronde niet ingehaald door een McLaren. Daarna moest ik te veel van de banden vragen om in het spoor van Leclerc te blijven”, is de Nederlander realistisch.

Volgens de Nederlander is het hele pakket niet goed genoeg. “De auto en de motor komen te kort. We zijn maar in een paar bochten langzamer dan Mercedes. We willen eigenlijk met minder downforce rijden, maar daar is de achterkant niet sterk genoeg voor. Dus dat is dan niet mogelijk.”