VT3 Frankrijk: Bottas weer de snelste, Verstappen P5

Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas heeft in de derde vrije training de snelste tijd neergezet. De Fin was nipt sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen zette de vijfde tijd neer en kwam meer dan een seconde tekort op de snelste tijd.

De derde vrije training begon zoals gebruikelijk rustig. Na tien minuten hadden slechts twee coureurs een tijd op de klokken gezet. Daniil Kvyat en Robert Kubica stonden als eerste op de tijdenlijst.

Met nog 45 minuten op de klok kwamen Mercedes, Ferrari en Red Bull ook in actie. Pierre Gasly begon met een 1.32.6 en een derde tijd. Bottas volgde niet veel later met de snelste tijd: 1.31.382. Teamgenoot Hamilton kwam in zijn eerste run niet in de buurt van de Fin en gaf ruim drie tienden van een seconde toe op zijn teamgenoot. Ferrari volgde met een tweede en vierde tijd. Leclerc was nipt langzamer dan Bottas en Vettel kwam een paar honderdsten te kort op de tijd van Hamilton. In de tweede vliegende ronde van de Ferrari-coureurs wisten zowel Vettel als Leclerc hun tijd te verbeteren wat resulteerde in een eerste tijd voor Leclerc en de derde plaats voor Vettel.

Max Verstappen wachtte het langst en ging pas na 25 minuten in de training voor het eerst naar buiten. Zijn eerste ronde ging in een 1.31.933 en dat was goed voor de vijfde plaats. Tijdens de tweede snelle ronde had de Nederlander veel moeite om zijn bolide in het juiste spoor te houden. De Red Bull-coureur ging twee keer iets buiten de baan.

Hamilton ging achter Verstappen er ook weer voor zitten en pakte de snelste tijd van Leclerc af. Niet veel later dook zijn teamgenoot Bottas als eerste coureur in de derde vrije training onder de 1.31. Het zette een 1.30.853 op de klokken.

Bottas

In de laatste twintig minuten was het tijd voor de kwalificatieruns. Bottas gaf nog even gas en scherpte de snelste tijd aan met ruim zeven tienden: 1.30.159. Teamgenoot Hammilton maakte in de eerste run nog een foutje en in zijn tweede snelle ronde was de Brit nipt langzamer. Vettel en Leclerc konden de snelheid van Mercedes niet evenaren. Zij gaven 0,4 seconde toe op de tijd van Bottas.

Red Bull Racing kon niet mee met het kop van het veld. Verstappen moest 1,3 seconden toegeven op de snelste tijd en kwam niet verder dan de vijfde plaats. Teamgenoot Gasly kwam in de buurt van de tijd van de Nederlander en zette de zesde tijd neer.

Uitslag VT3 Frankrijk:

(c) Formula1.com

Om 15:00 uur begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk en uiteraard is die live te volgen op Grand Prix Radio.