VT2 Frankrijk: Bottas ‘wint’ VT2, Verstappen op P6

(c) Mercedes AMG F1

De tweede vrije training heeft opnieuw een snelste ronde opgeleverd voor Mercedes. Dit keer was het echter niet Lewis Hamilton, maar Valtteri Bottas die aan het langste eind trok: 1:30.937. Zijn Engelse teamgenoot volgde op ruim vier tienden en Leclerc was – net als vanochtend – derde: 1:31.586. Max Verstappen noteerde de zesde tijd.

Opnieuw problemen voor Grosjean en Haas

Romain Grosjean stond een grote deel van de eerste sessie stil met een waterlek en dus ging de Frans-Zwitserse coureur er maar eens goed voor zitten vanmiddag. Het lot was de Haas-coureur niet gunstig gezien: Grosjean moest al weer snel onder luid protest de garage opzoeken, dit keer met vibraties in de VF-19. Bij Williams Racing had testcoureur Nicholas Latifi plaatsgemaakt voor George Russell.

Norris doet lekker mee

Lando Norris was al vroeg als snelste onderweg: de McLaren-coureur klokte een lage 1:33. Vervolgens was het Leclerc die de tijd naar 1:33.008 bracht, terwijl het niet veel later Sebastian Vettel was die een eerste 1:32 (1:32.763) noteerde. Ook Bottas liet zich niet onbetuigd: 1:32.478.

Verstappen kwam op de gele band tot een 1:32.344, op dat moment goed voor de tweede tijd en bijna 1,3 seconde sneller dan zijn snelste ronde in de eerste stint (op rode banden). Ook Pierre Gasly zat er met een derde tijd goed bij, maar het waren beide Mercedessen die opnieuw de standaard zetten met een 1:31.361 voor Hamilton en zelfs een 1:31.110 voor Bottas.

Hamilton schiet van baan en hindert Verstappen

Net op het moment dat de meeste coureurs overstapten op de long runs gaf Bottas nog maar eens zijn visitekaartje af. Op de softs (rood) reed de Fin reed als eerste vandaag onder de 1:31, namelijk 1:30.937. Teamgenoot Hamilton reed halverwege de sessie nog een zogeheten bollard kapot en bij het terugkomen op de baan hinderde hij Verstappen:

De zaak kan nog een staartje krijgen, de stewards gaan bekijken of Hamilton Verstappen heeft gehinderd.

Norris verpest perfecte slagorde

Opmerkelijk genoeg stonden met nog een half uur training te gaan de eerste vier teams in het kampioenschap keurig ‘gepaard’ op de tijdenlijst: de beide Mercedessen vooraan, gevolgd door twee Ferrari’s, twee Red Bulls en twee McLarens. Norris was het daar blijkbaar niet mee eens: de Engelse rookie van McLaren besloot er nog even een snel rondje uit te persen en klom op naar P5, voor Verstappen.

In het vervolg van de sessie werden de tijden niet verder verbeterd. En door de grote uitloopstroken op Paul Ricard was er ook voor de baancommissarissen weinig te doen.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Frankrijk:

(c) F1

In de podcast van deze week blikken we samen met coureur Michael Bleekemolen vooruit op de Grand Prix van Frankrijk:

De derde vrije training en kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk zijn morgen om 12:00 en 15:00 uur.