FIA legt verzoek van Ferrari naast zich neer

(c) FIA

De FIA heeft het verzoek van Ferrari om nog eens naar de tijdstraf van Sebastian Vettel te kijken, afgewezen. De Duitser kreeg twee weken geleden tijdens de Grand Prix van Canada vijf seconden straf, nadat hij volgens de stewards onveilig op de baan was teruggekeerd na een stuurfout. Daarbij zou hij Lewis Hamilton hebben gehinderd.

Door de tijdstraf finishte niet Vettel, maar Hamilton als winnaar van de race in Montreal. In eerste instantie wilde Ferrari tegen de straf in beroep gaan, maar uiteindelijk werd besloten dat niet te doen. Wel werd een verzoek tot herziening van de straf ingediend, op basis van nieuw bewijsmateriaal. De FIA heeft dat vanmiddag bestudeerd en geconstateerd dat er geen nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen en dat de straf dus blijft staan.