Fernando Alonso stelt eisen aan terugkeer in de Formule 1

(c) McLaren F1 Team

Fernando Alonso won afgelopen zondag samen met Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi voor de tweede keer op rij de 24 Uur van Le Mans en besloot maar direct te verklaren volgend jaar niet mee te doen aan de langeafstandsrace.

Wel is de Spaanse coureur geïnteresseerd in een terugkeer in de Formule 1. In een uitgebreid interview met een Italiaans magazine laat de tweevoudig wereldkampioen weten dat hij aan het einde van 2016 – na het vertrek van Nico Rosberg – met Mercedes heeft gesproken over een contract, maar dat het stoeltje uiteindelijk naar Valtteri Bottas ging. Toch ziet Alonso – inmiddels 37 jaar – nog steeds een toekomst voor zichzelf in de Formule 1: “Ik sta open voor interessante aanbiedingen. Mocht ik besluiten terug te keren dan alleen als ik een goede kans maak op de wereldtitel. Ik ben niet geïnteresseerd in projecten die vanaf nul moeten beginnen. Ik wil een auto die meteen kan winnen. Mocht de Formule 1 weer aantrekkelijk worden dan twijfel ik er niet aan om terug te keren.”

Door de eisen van Alonso zou een terugkeer zich logischerwijs beperken tot de drie topteams, Mercedes, Red Bull en Ferrari en dat levert al genoeg gepuzzel op. Alonso reed ooit bij McLaren één seizoen samen met Lewis Hamilton en dat werd geen echt succes. De twee konden elkaars bloed wel drinken en dus is de kans dat de Spanjaard bij de Zilverpijlen aan de slag gaat vrij klein. Ook de relatie tussen Red Bull en Alonso is niet erg best. De coureur verklapte vorig jaar ooit te zijn gepolst door Christian Horner, maar die ontkende dat in alle toonaarden en liet zelfs weten Alonso niet in zijn team te willen hebben. Mogelijk dat hij bij Ferrari aan de bak kan als Sebastian Vettel besluit te stoppen, maar de kans daarop lijkt erg klein.