Ferrari zet in op upgrades

(c) Ferrari Media

De cijfers dit Formule 1-seizoen zijn duidelijk: Mercedes-Ferrari 7-0. De Italiaanse renstal is achter de schermen druk bezig om de dominantie van de concurrent te breken. Daarbij vestigt Ferrari de hoop op een aantal upgrades, zo zegt teambaas Mattia Binotto in gesprek met Auto Motor und Sport.

“Verwacht geen B-versie van onze auto”, zegt Binotto. “Het zal twee of drie upgrades duren voordat we in staat zijn om Mercedes op elk circuit uit te dagen. Het kost tijd om de achterstand in te halen. We kunnen dat alleen voor elkaar krijgen als wij ons op onszelf concentreren.”

Mercedes beter sinds wintertests

Bij de wintertests voorafgaand aan het seizoen leek Ferrari de zaken beter voor elkaar te hebben dan Mercedes, maar inmiddels liggen de kaarten anders. “Als ik kijk naar de prestaties van alle teams in de eerste race staan we met zijn allen op de positie zoals die na de tests te verwachten was. De enige uitzondering is Mercedes. Wij zijn niet de enige die in vergelijking met Mercedes niet presteren.”

Bij de derde race, in China, zag Binotto dat het niet de goede kant op ging. “Toen werd ons duidelijk dat we probleem moesten oplossen. De definitieve bevestiging kregen we dan in Barcelona. We hebben de auto in de verkeerde richting ontwikkeld, omdat we de zwaktes en beperkingen van ons pakket verkeerd hebben ingeschat.”

Banden

De SF90 heeft vooral problemen met de banden. “Ons concept past niet bij de 2019-banden. In termen van maximale downforce behoort de auto niet tot de beste. In de afgelopen twee jaar hebben we goed gepresteerd met onze efficiënte aerodynamica, maar dat werkt niet meer met deze banden. Omdat we downforce tekort komen, hebben we moeite warmte in de banden te krijgen en op temperatuur te houden voor de maximale grip”, legt Binotto uit.

Jouw reactie