Ferrari vraagt om herziening straf Vettel in Canada

(c) Ferrari Media

Ferrari protesteert toch tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg tijdens de Grand Prix van Canada. De Italiaanse renstal heeft de FIA gevraagd om nogmaals naar de beslissing van de stewards te kijken.

Vettel kreeg op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal een tijdstraf van vijf seconden toen hij een bocht miste, over het gras ging en vervolgens Lewis Hamilton hinderde toen hij terug de baan opkwam. De wedstrijdleiding oordeelde dat de Duitser dit op een gevaarlijke manier deed. Door de straf eindigde de Ferrari-coureur, die als eerste over de streep kwam, in de eindklassering als tweede achter Hamilton.

Clausule

Ferrari diende een protest in, maar trok dat later weer in. Officieel kan er geen klacht ingediend worden bij de FIA tegen een sanctie die tijdens de race is opgelegd, maar een clausule in de reglementen gaf het de Italiaanse renstal nog wel een andere mogelijkheid.

Als er namelijk genoeg nieuw bewijs komt, mag er binnen 14 dagen na het incident een herziening bij de FIA worden aangevraagd. Ferrari maakt nu gebruik van dit recht.