Steward Emanuele Pirro doet aangifte na bedreiging

Na afloop van de Canadese Grand Prix is Emanuele Pirro volgens eigen zeggen beland in een nachtmerrie. De Italiaan wordt door vele fans gezien als de kwade genius achter de tijdstraf voor Sebastian Vettel, die hierdoor de overwinning in Montreal moest afstaan aan Lewis Hamilton.

Vettel kreeg op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal een tijdstraf van vijf seconden toen hij een bocht miste, over het gras ging en vervolgens Lewis Hamilton hinderde toen hij terug de baan opkwam. Pirro en zijn collega-stewards oordeelden dat de Duitser dit op een gevaarlijke manier deed en legden Vettel een tijdstraf op.

Aangifte

Deze beslissing werd Pirro niet in dank afgenomen. De bedreigingen waren zo ernstig dat hij aangifte heeft gedaan bij de politie.

“Sinds afgelopen zondag is mijn leven veranderd”, vertelt Pirro in het programma Domenica Sport van de Italiaanse zender Rai. “Ik kreeg er behoorlijk van langs in de media. Ik ontving persoonlijke bedreigingen, waardoor ik aangifte heb gedaan bij de politie. Het is een schandalige zaak die verder gaat dan de sport.”

Media

Pirro richtte zijn pijlen op de media: “Ik wil een deel van de pers bedanken voor de vele bedreigingen en persoonlijke beledigingen. De emotie regeert in plaats van de ratio. Ik ben voor schut gezet. Ik ben iemand die dit doet om de motorsport te helpen. Het is niet eens een baan, omdat we niet worden betaald.”