Max Verstappen vol vertrouwen naar Frankrijk

Max Verstappen was vorig jaar apetrots op zijn tweede plaats (c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de Grand Prix van Frankrijk die volgende week op het Circuit Paul Rircard wordt verreden.

Het optimisme is deels gebaseerd op het resultaat van vorig jaar, toen de Nederlander in Zuid-Frankrijk tweede werd: “Vorig jaar was goed voor ons. Onze strategie kwam perfect uit de verf en ik werd tweede, een prima teamresultaat.”

De Franse Grand Prix stond vorig jaar voor het eerst sinds 2008 weer op de agenda en de Formule 1 was pas voor het eerst in 28 jaar terug op Paul Ricard. Een onbekende baan dus voor de meeste coureurs, maar dat vindt Verstappen geen probleem: “Frankrijk is eigenlijk nog een vrij nieuwe Grand Prix voor ons en het maakt het voor ons natuurlijk meer een uitdaging omdat ik er voor 2018 nog nooit had geracet. Het is geen makkelijke baan. Met de breed opgezette bochten is het net weer even wat anders dan de andere circuits waar we rijden.”

Red Bull rijdt in Frankrijk met een upgrade van de Honda-krachtbron. Die moet Verstappen en zijn teamgenoot Pierre Gasly net even wat extra vermogen bieden: “We zijn hard bezig om alle aspecten van de auto te verbeteren. Ik voel me goed in de auto dus ik hoop in Frankrijk de strijd met de top aan te kunnen.”