Formule 1 stelt beslissing over reglementswijziging uit

(c) Formula1

De internationale autosportfederatie FIA bevestigt dat de definitieve reglementswijzigingen van 2021 pas in oktober zullen worden gepresenteerd.

Eigenlijk zouden de FIA, Liberty Media, de teams en andere partijen al voor het einde van deze maand een akkoord moeten hebben bereikt over de nieuwe technische, sportieve en financiële regels, maar er ligt nog steeds geen definitief plan. Zo is er nog onenigheid over een budgetplafond en het standaardiseren van bepaalde onderdelen.

Gisteren was er in Parijs een nieuwe overlegronde waarbij – namens de coureurs – ook Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg waren aangeschoven. Tijdens dit overleg is besloten om de komende maanden de puntjes op de i te zetten en eind oktober met een uitgewerkt plan te komen.