Ferrari: ‘Zwakke punten auto nog steeds aanwezig’

(c) Scuderia Ferrari

Ondanks de sterke prestaties van Ferrari tijdens de Grand Prix van Canada is Ferrari-teambaas Mattia Binotto van mening dat het Italiaanse team nog niet de problemen met de wagen heeft opgelost.

Dat Ferrari in Canada sterk voor de dag kwam, lag volgens Binotto aan het Circuit Gilles Villeneuve. “We wisten dat dit een baan was waar vermogen telde en waar je beperkt grip aan de achterkant had in plaats van aan de voorkant zoals in Barcelona. Deze situatie leek dus meer op die van Bahrein”, laat Binotto aan Motorsport.com weten.

Ferrari had voor de Grand Prix van Canada geen grote aanpassingen gedaan aan de wagen. “De wagen is eigenlijk exact hetzelfde als in Spanje. Er zijn geen upgrades gekomen, dus de zwakke punten van de wagen zijn nog steeds aanwezig. We moeten daarom hard door blijven werken, want er komen races aan die niet zoals deze in Canada zijn.”