Ferrari trekt protest tegen tijdstraf Vettel in

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari heeft het protest bij de FIA tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel de overwinning kostte in de Grand Prix van Canada ingetrokken. Toch laat de Italiaanse renstal de zaak niet rusten.

Vettel kreeg een tijdstraf van vijf seconden toen hij een bocht miste, over het gras ging en vervolgens Lewis Hamilton hinderde toen hij terug de baan op kwam. De wedstrijdleiding oordeelde tijdens de race dat hij dit op een gevaarlijke manier deed. Officieel kan er geen klacht ingediend worden bij de FIA tegen een sanctie die tijdens de race is opgelegd, maar een clausule in de reglementen geeft het de Italiaanse renstal nog wel een andere mogelijkheid.

“We zijn nog steeds bezig met het verzamelen van bewijs rondom het incident”, laat het team aan de BBC weten. Als er namelijk genoeg nieuw bewijs komt, mag er binnen 14 dagen na het incident een herziening worden aangevraagd. Zo kan Ferrari in de vorm van data met nieuw bewijs komen.