Opnieuw tactische misser van Ferrari

(c) Scuderia Ferrari

In alle hectiek rond de tijdstraf voor Sebastian Vettel, afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Canada, is Ferrari ‘vergeten’ om Charles Leclerc daarvan op de hoogte te stellen.

De jonge Monegask lag op de derde plaats toen de Scuderia van de wedstrijdleiding de straf te horen kreeg, op zo’n elf seconden achter zijn teamgenoot. In de volgende rondes begon Leclerc steeds meer aan te dringen bij het leidende duo. Hij finishte uiteindelijk met ‘slechts’ zes seconden achterstand op Vettel. Met aftrek van de vijf seconden tijdstraf voor de Duitser, eindigde Leclerc dus op maar één seconde van Ferrari’s leidende coureur.

Teambaas Mattia Binotto werd na afloop van de race geconfronteerd met het marginale verschil en moest toegeven dat ze er op de pitmuur geen moment bij stil hadden gestaan dat Leclerc nog een gevaar kon opleveren voor de tweede plaats van Vettel: “Dat was een fout. We waren nogal druk op de muur en hebben dat gemist. We hadden het hem moeten zeggen, maar dat is niet gebeurd.”

Leclerc zelf reageerde laconiek op de ontboezeming van zijn teambaas. Het had voor de Monegask weinig uitgemaakt als hij had geweten nog aanspraak te kunnen maken op P2: “Ik was toch al erg hard aan het pushen om het gat dicht te rijden. Ze waren met elkaar in gevecht en ik kon dichterbij komen. Mocht er nog iets gebeuren dan had ik daarvan kunnen profiteren. Dus het heeft weinig veranderd aan mijn benadering van de slotfase.”

Luister hier naar de podcast Formule 1 aan Tafel voor onze kijk op de Grand Prix van Canada: