Lekkage hield Hamilton in Montreal bijna aan de kant

(c) Mercedes AMG F1

Het had niet veel gescheeld of Lewis Hamilton was afgelopen zondag helemaal niet van start gegaan tijdens de door hem gewonnen Grand Prix van Canada.

Mercedes ontdekte voor aanvang van de race een hydraulisch lek in de W10 van de vijfvoudig wereldkampioen. Pas op het allerlaatste moment wisten de monteurs van Hamilton het euvel te verhelpen, zo laat ingenieur Andrew Shovlin weten in een filmpje dat Mercedes online heeft gezet: “Het was best veel werk en het was krap om Lewis’ auto op tijd klaar te hebben voor de start. Het probleem met zo’n onbekende lekkage is dat je geen idee hebt hoe lang het duurt om het te vinden, maar we hebben de auto weer in elkaar kunnen zetten. Het risico was wel dat wanneer we de auto hadden gestart en we nog een probleem hadden ontdekt, we in tijdnood waren gekomen.”

Lewis Hamilton won de race uiteindelijk, maar de controverse rond de manier waarop zal nog wel aanhouden.

Meer over die controverse? Luister naar onze podcast Formule 1 aan Tafel: