Afwijkende bandenkeuze Verstappen voor GP Frankrijk

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft voor de Grand Prix van Frankrijk gekozen voor een andere verdeling van setjes rubber dan zijn concurrenten. Dat meldt bandenleverancier Pirelli.

Onze landgenoot begint het raceweekend op het Circuit Paul Ricard met acht setjes van de zachte compound. De coureurs van Mercedes en Ferrari hebben in Frankrijk ieder negen sets zachte banden, drie sets medium en een set van de hardste compound. Net als Verstappens teamgenoot Pierre Gasly. Door de keuze voor ‘slechts’ acht setjes zacht beschikt Verstappen over een extra set medium, vier in totaal, en een set hard.

Ook nieuwe motor

De Grand Prix van Frankrijk wordt op zondag 23 juni verreden. Voor de race in Frankrijk heeft Verstappen de beschikking over een nieuwe krachtbron van Honda om het gat naar de concurrentie te verkleinen.