Ferrari lijkt statement te willen maken met beroep tegen tijdstraf

(c) Scuderia Ferrari

Ferrari gaat in beroep tegen de vijf seconden tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg tijdens de Grand Prix van Canada. De Duitser schoot zondag in Montreal in leidende positie van de baan af, blokkeerde vervolgens Lewis Hamilton en kreeg daarvoor een sanctie. Vettel kwam als eerste over de finish, maar werd door de tijdstraf als tweede geklasseerd.

In de reglementen staat dat teams en coureurs niet in beroep kunnen tegen een vijf seconden tijdstraf. De aankondiging van Ferrari lijkt dan ook vooral te zijn om een statement tegen de wedstrijdleiding te maken.

“Seb had niet anders kunnen handelen”, zegt teambaas Mattia Binotto op de website van Ferrari. “Daarom hebben we besloten het besluit van de wedstrijdleiding aan te vechten.”

De klacht wordt in principe behandeld door het Hof van Beroep van de internationale autosportfederatie FIA. Die instantie kan zich echter niet ontvankelijk verklaren, omdat straffen die tijdens de race worden opgelegd volgens de reglementen dus niet vatbaar zijn voor beroep.