Pierre Gasly: ‘geruchten over vertrek zijn bullshit’

(c) Red Bull Content Pool

Pierre Gasly heeft fel uitgehaald naar de Italiaanse journalist die vorige week het verhaal de wereld in hielp dat Red Bull overweegt de Fransman te vervangen voor Nico Hülkenberg.

Volgens Motorsport.com-verslaggever Roberto Chinchero zou Red Bull het niet meer zien zitten in Gasly en zou adviseur Helmut Marko al een gesprek hebben gehad met de Duitse Renault-coureur. Eerder distantieerde Marko zich al van het gerucht en ook Gasly heeft er weinig goeds over te zeggen: “Eerlijk gezegd wil ik geen tijd verspillen aan dit soort bullshit. Ik heb belangrijkere zaken om me mee bezig te houden, zoals mijn werk, mijn familie en mijn vrienden. Dit is gewoon slechte journalistiek. Als je artikelen schrijft die nergens op gebaseerd zijn dan heb je weinig normen en waarden. Ik wil er dan ook niets meer over zeggen.”

Volgens Gasly hebben het team en Marko nog steeds het volste vertrouwen in hem ondanks het feit dat hij in de eerste maanden bij Red Bull nog niet optimaal presteert: “Ik heb het gevoel dat ik nog steeds niet het volle potentieel uit mezelf haal. Maar ik zie wel dat het van race tot race beter gaat.”

Ook Hülkenberg heeft gereageerd op het gerucht dat hij naar Red Bull zou gaan: “Het is fake news, compleet uit de duim gezogen.”

Wil je alles weten over de Grand Prix van Canada? Luister naar de podcast Formule 1 aan Tafel voor een vooruitblik: