‘Nieuwe Merc-krachtbron levert twee tienden extra per ronde’

(c) Mercedes AMG F1

De motor-upgrade die Mercedes dit weekend voor de eigen auto’s en de klantenteams Racing Point en Williams heeft meegebracht naar Canada, zou twee tienden van een seconde tijdwinst per ronde moeten opleveren.

Dat schrijft Auto, Motor und Sport aan de hand van een interview met Lewis Hamilton over het extraatje: “Montreal is een circuit voor vermogen. De nieuwe motor komt net op tijd. Een vers motorblok heeft altijd iets meer vermogen dan een gebruikte. En natuurlijk heeft het team weer wat extra’s gevonden, maar het gaat om een klein stapje. De grote stappen die we aan het begin van het hybride tijdperk zagen zijn niet meer mogelijk.”

Mercedes domineert al het hele seizoen en zou met de extra pk’s en vermogen dus alleen maar verder moeten kunnen weglopen bij de concurrentie, maar toch tempert Hamilton de verwachtingen: “We weten hoe goed Red Bull in de bochten is en hoe sterk Ferrari op de rechte stukken is. Het wordt een moeilijk gevecht.”

Ook Valtteri Bottas is er nog niet helemaal gerust op: “Ferrari zou op de rechte stukken nog altijd de snelste auto moeten hebben”, laat de Fin door het Duitse blad optekenen.