Mattia Binotto reorganiseert technische afdeling Ferrari

(c) Scuderia Ferrari

De organisatie van de Formule 1-tak van Ferrari heeft de afgelopen maanden een ingrijpende wijziging ondergaan. Met het vertrek van Maurizio Arrivabene vorig jaar als teambaas en de komst van Mattia Binotto is er een frisse wind gaan waaien door de fabriek in Maranello.

Binotto licht in een interview met Gazetta dello Sport een tipje van de sluier op over de nieuw gekozen structuur die vooral de technische afdeling raakt: “We zijn sinds januari aan het reorganiseren. We werken niet langer met de befaamde horizontale, platte organisatie. In plaats daarvan hebben we nu vier tot vijf personen aangewezen die dienen als mijn contactpersonen. Ik filter hun informatie en ben daarnaast bezig met na te denken over de toekomst. 2021 met al zijn nieuwe regels ligt om de hoek: radicale wijzigingen in het ontwerp van de auto en het budgetplafond dwingen ons om bepaalde processen te herzien.”

De reorganisatie van het team was al voor aanvang van het seizoen ingezet, dus nog voor de wintertests waarin Ferrari oppermachtig leek en de start van het seizoen die juist tegenvallend is. Of de organisatorische wijzigingen de Scuderia er al dit seizoen bovenop kan helpen liet Binotto in het midden.