‘Max Verstappen stuk volwassener dan vorig jaar’

(c) Red Bull Content Pool

Christian Horner heeft in aanloop naar de Grand Prix van Canada nog maar eens de loftrompet gestoken over Max Verstappen.

Volgens de teambaas van Red Bull Racing heeft de Nederlander na zijn crash vorig jaar in Monaco ‘een hogere versnelling’ gevonden. “Het was waarschijnlijk het slechtste weekend in zijn carrière. Hij is daar weggegaan en heeft heel hard nagedacht. Sindsdien heeft hij een tandje bijgezet en is hij achter het stuur echt fenomenaal geworden. Hij is ook veel volwassener geworden en binnen het team meer een leider. Ik denk dat hij veel plezier heeft in die rol”, aldus Horner in La Presse.

Desgevraagd bevestigt de 21-jarige Verstappen de woorden van zijn chef: “Ik ben inderdaad volwassener geworden, en niet alleen vanwege dat ongeluk vorig jaar. Het geldt ook voor mijn leven in het algemeen: ik word ouder, heb meer levenservaring. Maar het is ook waar dat je soms fouten moet maken om beter te worden.”

Waar Verstappen zich in het verleden bijzonder kritisch uitliet over bijvoorbeeld Renault daar is hij ook op dat vlak genuanceerder en rustiger geworden: “Ferrari en Mercedes zijn nog steeds in het voordeel, maar we komen elke race dichterbij. Ik denk dat we dit seizoen nog vaak genoeg competitief kunnen zijn. Daarbij is het uiteraard het doel om te winnen. Dat zou een grote beloning zijn voor iedereen binnen het team en de mensen bij Honda.”