Sebastian Vettel is nog niet van plan te stoppen

(c) Ferrari Media

In de Formule 1 draait de geruchtenmolen altijd op volle toeren. Het laatste gerucht betreft Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur zou aan het einde van het seizoen de koningsklasse van de autosport de rug toekeren en worden opgevolgd door Fernando Alonso.

Als Vettel, die bij de Italiaanse renstal nog een contract heeft tot 2020, door Auto Bild Motorsport wordt geconfronteerd met het gerucht zegt de Duitser: “Ik ben niet van plan om te stoppen. Ik heb nog steeds heel veel plezier en ik moet bij Ferrari nog iets inlossen.” En daarmee doelt Vettel overduidelijk op het winnen van de wereldtitel.

Teleurstellend seizoen

De Duitser zal hoe dan ook tot volgend seizoen moeten wachten om dat doel te bereiken. Tot nu toe verloopt het seizoen voor Ferrari teleurstellend. In Monaco behaalde Vettel met een tweede plaats het beste resultaat van de Italiaanse renstal. In de overige vijf races kwam de Duitser niet verder dan twee derde plaatsen. In de WK-stand bedraagt zijn achterstand op Lewis Hamilton al 55 punten. Toch blijft Vettel strijdvaardig.

“We willen dit seizoen er nog alles aan doen om de ommekeer te realiseren. De Grand Prix van Canada moet daartoe het begin van zijn”, zegt Vettel, die vorig seizoen de race op het Circuit van Gilles Villeneuve won.