Nicholas Latifi in actie tijdens vrije training GP Canada

(c) Williams Racing

Nicholas Latifi maakt vrijdag zijn eerste van in totaal zes optredens voor Williams tijdens een vrije training in een GP-weekend. In Montreal neemt de 23-jarige Canadees tijdens de eerste training op het Circuit Gilles Villeneuve de plaats in van Robert Kubica. Later dit jaar zal hij ook achter het stuur kruipen van de bolide van George Russell.

Latifi leidt momenteel het Formule 2-kampioenschap voor het team van DAMS en werd vorig jaar aangetrokken door Williams als derde rijder. In 2018 was hij reservecoureur bij Racing Point Force India en daarvoor was hij twee seizoenen testcoureur bij Renault. Voor Williams nam Latifi al diverse testdagen voor zijn rekening en doet hij veel simulatorwerk in de fabriek in Grove.

Vermogende vader

Latifi’s vader is een vermogend zakenman en heeft een zwak voor autosport. Michael Latifi pompte eerder al 200 miljoen euro in de McLaren Group en zou bereid zijn om fors geld te investeren om zijn zoon in de Formule 1 te laten rijden.

Wil je alles weten over de Grand Prix van Canada? Luister naar de podcast Formule 1 aan Tafel voor een vooruitblik: