Bleekemolen na ‘mooiste’ Le Mans-zege: ‘Was een slijtageslag’

(c) Keating Motorsports

Jeroen Bleekemolen schreef zondag samen met Ben Keating en en Felipe Fraga in de GTE AM-klasse de 24 uur van Le Mans op zijn naam. De Nederlander reed met zijn team vrijwel de gehele race aan de leiding, maar zag zijn zege in de slotfase toch nog in gevaar komen.

“Het was echt een enorme slijtageslag”, zegt Jeroen Bleekemolen in een reactie op Grand Prix Radio. “Daar zag het in eerste instantie niet zo naar uit want we lagen al vrij snel op kop en konden onze voorsprong ruim uitbouwen.”

“Maar tegen het eind van de race stond opeens de wedstrijdleiding bij ons in de pitbox om te vertellen dat we onze neus moesten vervangen. Dat was heel apart. We hadden inderdaad wat schade, maar daar reden we al 20 uur mee rond. Bovendien heeft iedere auto wel wat schade, dat hoort erbij. Vervolgens krijgen we ook nog een stop-and-go-penalty omdat mijn teamgenoot met een heel klein beetje wielspin de pits uitreed. Normaal wordt zoiets door de vingers gezien, maar nu stonden ze er bovenop. Dat maakte het er niet makkelijker op.”

Het was vervolgens aan Bleekemolen zelf om de auto in de slotfase naar huis te rijden. Na de laatste rijderswissel kwam hij met een voorsprong van vier seconden op Jörg Bergmeister, een ervaren coureur, de baan weer op. “Dat was echt knokken geblazen en gelukkig lukte het me om bij hem weg te rijden. Dit is mijn tweede overwinning op Le Mans en misschien wel de mooiste omdat we er keihard voor hebben moeten vechten.”

De volledige reactie van Jeroen Bleekemolen is te horen in de nieuwsupdates op Grand Prix Radio.