Bendsneyder mist Q2 op enkele honderdsten

Bo Bendsneyder. ©NTS RW Racing GP/Randy van Maasdijk

De Grand Prix van Italië brengt Bo Bendsneyder tot op heden nog niet waar NTS RW Racing GP op had gehoopt. Met de rondetijden van Bendsneyder zijn team en rijder best tevreden, maar met de twintigste startplaats niet.

Bendsneyder miste met zijn 1.52.062 op slechts enkele honderdsten van een seconde de tweede kwalificatieronde voor de Moto2. Op het moment dat de Nederlander die tijd neerzette, was het nog goed voor de vierde tijd en dus een plaats in Q2. Op het laatste moment doken nog twee anderen net onder de tijd van Bendsneyder. 1.52.002 was de tijd waarmee Niccolo Bulega als laatste doorging naar Q2. In die kwalificatieronde eiste Marcel Schrötter met 1.51.129 de poleposition voor zich op.

“Bo heeft een goede kwalificatie gereden”, vond NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Mugello is een heel moeilijk circuit om een snelle ronde neer te zetten. De tijd die Bo heeft gereden, was gewoon goed. Als je dan net op een paar honderdsten Q2 mist, is dat hartstikke jammer. Hij had meer verdiend dan de twintigste plaats.”

Bo Bendsneyder: “Alleen al met het feit dat ik vanmiddag 0,7 sneller was dan vanochtend mogen we heel tevreden zijn. Over de tijd en de racepace ben ik best tevreden, over de positie niet. We wisten vooraf dat het niet het gemakkelijkste weekend zou worden, maar vanaf de twintigste plaats moet het wel mogelijk zijn om punten te pakken.”