‘Mercedes zeker nog tot 2025 in de Formule 1’

(c) Mercedes AMG F1

Gaat Mercedes na 2021 nog door in de Formule 1? Het is een vraag die geregeld opduikt. De nauwelijks nog te overtreffen successen, de reglementswijzigingen, het vertrek van CEO Dieter Zetsche, een mogelijke overstap van Toto Wolff naar de FOM, een avontuur in de Formule E en de dood van aandeelhouder Niki Lauda: er lijken genoeg aanleidingen voor de Zilverpijlen om over 1,5 jaar bij de grote reglementswijziging een punt te zetten achter de Formule 1.

Volgens de Italiaanse krant Corriere dello Sport heeft de nieuwe CEO van Daimler– Ola Källenius – echter de knoop doorgehakt en teambaas Toto Wolff laten weten dat Das Haus in ieder geval nog tot 2025 in de Formule 1 actief zal zijn. In ruil voor dit langere verblijf zou Mercedes meer te zeggen krijgen over het nieuwe motorreglement dat de FIA in 2021 wil introduceren.

Het zou ook betekenen dat de nu 34-jarige Lewis Hamilton na dit seizoen nog zes jaar door kan gaan bij de Zilverpijlen en zo de records van Michael Schumacher uit de boeken kan rijden. De vijfvoudig wereldkampioen laat in een uitgebreid Netflix-interview met David Letterman weten dat hij zeker nog vijf jaar door wil gaan in de Formule 1.