James Key erg te spreken over samenwerking met Renault

(c) McLaren F1

James Key – sinds begin dit jaar technisch directeur van McLaren – is meer dan te spreken over de Renault-krachtbron en de samenwerking met de Franse motorleverancier. Volgens de Engelsman die in de winter overkwam van Toro Rosso, heeft Renault niet eerder zulke grote stappen gezet als dit jaar.

McLaren staat momenteel vierde in het kampioenschap achter de gevestigde orde Mercedes, Ferrari en Red Bull. Een flinke verbetering ten opzichte van vorig seizoen toen het team uit Woking het seizoen aardig begon, maar hopeloos eindigde.

Key werkte eerder bij Toro Rosso samen met Reault en heeft dus vergelijkingsmateriaal: “Ik moet zeggen dat ze flinke stappen hebben gemaakt met hun krachtbron. Het is een voorrecht om weer met ze te werken”, aldus de Engelsman tegen Crash.net.