Lewis Hamilton tot dusver niet tevreden over seizoen

(c) Mercedes/Wolfgang Wilhelm

De cijfers spreken voor zich: vier overwinningen, twee tweede plaatsen en 17 punten voorsprong in de stand om de wereldtitel. Resultaten waar je als coureur enorm tevreden mee kan zijn. Lewis Hamilton is dat echter niet. De Britse wereldkampioen rept tot dusver zelfs van een ‘middelmatig’ seizoen.

“Ik heb echt het gevoel dat het vrij middelmatige prestaties zijn geweest”, vertelt Hamilton in een interview met Racefans.net. “Misschien bovengemiddeld, maar over het algemeen vrij gemiddeld tijdens de eerste zes races.”

Zes races geworsteld

De Mercedes-coureur, die afgelopen zondag de Grand Prix van Monaco won, is er volgens eigen zeggen nog niet in geslaagd het maximale uit de bolide te halen. “Ik was er klaar voor. Ik was beter dan ooit voorbereid. Maar in termen van het maximale uit de wagen halen, heb ik het gevoel dat ik deze zes races heb geworsteld.”

Hamilton verwacht wel dat het beter zal worden als hij meer en meer vertrouwd raakt met de Mercedes. “Het is een beetje zoals in vorige seizoenen, maar het zal zonder twijfel verbeteren naarmate de kennis per race toeneemt. Vooral met de banden van dit jaar, waarbij het window nog kleiner is. Maar ik verwacht dat de dingen zullen verbeteren, zoals dat voor iedereen zal gelden.”

Gissen

Maar het blijft voor Hamilton nog gissen, wanneer hij, naar eigen maatstaven, weer op de toppen van zijn kunnen is. “Ik hoop op een gegeven moment in staat te zijn de problemen die ik heb te tackelen en terug te keren naar mijn beste vorm. Of dat in de volgende race is of over tien races, dat weet ik niet. Ik ben zeer gefocust om het in een van die races recht te zetten.”