Christian Horner: ‘Tijd dringt voor onderhandelingen nieuwe regels’

(c) Red Bull Content Pool

De discussies over de reglementswijzigingen in de Formule 1 vanaf 2021 verlopen net als de onderhandelingen over Brexit. Er zit nauwelijks vooruitgang in. Dat zegt teambaas Christian Horner van Red Bull Racing in gesprek met Sky Sports F1.

“Er worden dingen op de tafel gelegd en vervolgens weer van tafel gehaald. Het is een beetje zoals Brexit. Er moet iets gebeuren, want de tijd is bijna om.”

Discussies

Al maanden zijn de teams met elkaar in gesprek om overeenstemming te bereiken over een datum waarop het pakket aan reglementen moet worden afgerond. Aanvankelijk had de FIA de deadline in juni vastgesteld, waarna vervolgens een compromis leek te worden gesloten over het verschuiven van de deadline naar oktober om zowel de topteams als de kleinere teams tegemoet te komen. Zolang de teams het onderling niet met elkaar eens kunnen worden, blijft de deadline van juni gehandhaafd.