Tevreden Verstappen vindt dat hij zichzelf niets kan verwijten

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen is de 77ste Grand Prix van Monaco als vierde gefinisht. De Nederlander werd weliswaar als tweede afgevlagd, maar kreeg na afloop een tijdstraf van vijf seconden voor een zogeheten unsafe release waardoor hij terugviel naar P4.

Verstappen kreeg die straf omdat hij volgens de wedstrijdleiding na een bandenwissel te snel de baan op werd gestuurd door zijn team. Een gevaarlijk situatie, aldus de commissarissen die uiteindelijk de mildste tijdstraf oplegden.

“Natuurlijk is het jammer dat ik die tijdstraf kreeg, maar ik heb er alles aan gedaan om Lewis te passeren”, zegt de Red Bull-coureur in gesprek met verschillende media. “Ik ging hem pushen, waardoor hij meer van zijn banden moest vragen en snelheid verloor. Ik heb een leuke race gehad. Natuurlijk had ik op het podium willen eindigen maar onze pace was sterk.”

Ondanks het voor Verstappen teleurstellende resultaat werd de Nederlander wel uitgeroepen tot ‘Driver of the Day.’