Sebastian Vettel stilletjes naar tweede plaats in Monaco

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel heeft optimaal geprofiteerd van de aanvaring tussen Valtteri Bottas en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Monaco.

Vettel reed voor de bandenwissels op de vierde plaats achter Hamilton, Bottas en Verstappen. De aanrijding tussen die laatste twee leverde de Duitser twee plaatsen winst op: de Fin kreeg een lekke band en moest dus een extra pitstop maken, terwijl Verstappen aan het einde van de race vijf strafseconden aan zijn broek kreeg en terug werd gezet in de einduitslag.

Een tevreden Vettel zag de aanrijding voor zijn ogen gebeuren: “Ik dacht: dit is een goede kans voor mij. Ik kon goed gebruik maken van de lekke band van Valtteri, wat natuurlijk jammer was voor hem. En daarna hebben we geprobeerd om de druk bij Max te leggen en met het oog op zijn straf, binnen bereik te blijven.”

De tweede plaats is de beste klassering voor Ferrari dit seizoen, maar Vettel rekent zich nog niet rijk: “We hebben nog genoeg werk te doen, we weten dat we nog lang niet zo snel als de Mercedessen.” De viervoudig wereldkampioen sloot af met warme woorden voor Niki Lauda: “Hij zou blij zijn vandaag.”