Kwalificatie Indy 500 uitgesteld door hevige regenval

(c) Indianapolis Motor Speedway

De allesbeslissende kwalificatie voor de Indy 500 is zondag tot minstens 22.30 uur (Nederlandse tijd) uitgesteld. Fernando Alonso had samen met zijn collega-coureurs al om 18.00 uur in actie moeten komen, maar hevige regenval maakte dat onmogelijk.

Omdat Alonso er zaterdag niet in slaagde om in de top dertig te eindigen moet hij zondag tijdens de Last Row Shootout zijn opwachting maken. Tijdens deze run strijden de zes langzaamste rijders van de kwalificatie voor de laatste drie startbewijzen voor de Indy 500. De andere drie coureurs vallen af.

Daarna volgt de shoot-out om poleposition met de negen snelste coureurs van de zaterdag, mits de weersomstandigheden het toelaten.

Mocht het toch weer gaan regenen dan wordt er maandag een poging gedaan om alsnog de kwalificatie voort te zetten.