Bo Bendsneyder in moeilijke omstandigheden naar P17

Bo Bendsneyder. ©NTS RW Racing GP/Randy van Maasdijk

De condities in de kwalificatie voor de Moto2-race van de Grand Prix van Frankrijk hadden niet veel lastiger kunnen zijn. Het Bugatti Circuit in Le Mans was niet droog, maar ook niet doornat. In die uiterst verraderlijke omstandigheden reed Bo Bendsneyder in Q2 naar de zeventiende tijd.

Bo Bendsneyder had zich vrijdag al in Q2 gereden en dat bleek met deze omstandigheden niet per se een voordeel. Een aantal snelle rijders, onder wie Jorge Navarro en Tom Lüthi, moesten eerst in Q1 aan de bak en konden zo al kennis maken met de condities. Zij waren niet alleen in Q1 snel, maar zetten ook in Q2 de snelste tijden neer.

Bendsneyder werd tussen de twee kwalificatiesessies door bijgepraat door zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot bij NTS RW Racing GP, Steven Odendaal, die ’s morgens in FP3 nog de snelste tijd had gereden en in Q1 de zevende tijd reed. Later zou blijken dat zijn tijd ook in Q2 goed genoeg geweest zou zijn voor de zevende plaats, maar Odendaal kwam er niet mee door Q1.

Bo Bendsneyder (17 – 1.52.505): “Heel jammer dit. Vanochtend in het halfdroge was de vering aan de achterkant iets te zacht. Die hebben we harder gezet en dat was stukken beter. Omdat het vanmiddag in Q2 natter was, hebben we het weer zachter gezet, maar dat bleek niet de juiste keuze. Alleen heb je in de kwalificatie maar een kwartier en dat was te weinig tijd om het aan te passen. Er had meer ingezeten, maar het is ook weer niet dramatisch. Bij de test in Aragon heb ik veel getraind op de starts en ik heb er meer vertrouwen in nu, maar veel zal afhangen van het weer. Daar is hier geen peil op te trekken.”