Beitske Visser wint in Zolder tweede race W Series

(c) W Series

Beitske Visser heeft zaterdag op het circuit van Zolder de tweede race van de W Series gewonnen. De Nederlandse startte achter polesitter Jamie Chadwick als tweede, maar pakte bij de start de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Chadwick eindigde als tweede, Alice Powell werd derde.

Visser, die ondanks turboproblemen tijdens de eerste race in Hockenheim als vierde eindigde, klom door haar zege met 37 punten naar de tweede plaats in het kampioenschap. Chadwick (43 punten) voert de ranglijst nog altijd aan.

Twee safetycars

Hoewel Visser van start tot finish leidde kreeg zij de zege zeker niet in haar schoot geworpen. Tot twee keer toe werd de race geneutraliseerd door een safetycar en tot twee keer toe behield zij na de herstart de leiding.

Na de safetycarperiodes liep Visser weg bij haar concurrenten en zag zij de overwinning niet meer in gevaar komen. Uiteindelijk kwam de Friese coureurs met acht seconden voorsprong op Chadwick over de finish.