Toto Wolff: ‘We gaan nog stappen maken’

(c) AMG Mercedes

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft geen goed nieuws voor de concurrentie. Hij zegt dat het Duitse team nog goede stappen kan maken met de krachtbron en het chassis.

Mercedes heeft een ongekend sterke seizoenstart. Het team van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton pakte in de eerste vijf race vijf keer een een-twee. “Op het gebied van krachtbron kunnen we nog wat winnen. Het zullen geen hele grote stappen zijn, maar er wordt goed werk geleverd. Ook voor het chassis hebben we nog een aantal goede ideeën. We zijn pas vijf races onderweg, dus er valt op dat gebied nog genoeg te ontwikkelen”, aldus Toto Wolff tegen Autosport.com.

Ondanks de voorsprong op de concurrentie is Wolff er nog niet gerust op dat de Mercedes aan het eind van het seizoen nog de sterkste is. “Ferrari en Red Bull Racing kunnen onze positie zeker nog bedreigen. Beide teams hebben genoeg kennis en middelen om terug te slaan. Barcelona was in ieder geval een van onze sterkste raceweekenden in de afgelopen zeven jaar.”