Mercedes: ‘Slechte start Bottas was geen technisch probleem’

(c) Formula 1

Mercedes heeft ontkend dat de slechte start van Valtteri Bottas tijdens de Spaanse Grand Prix te maken had met een technisch probleem. De Fin zei na afloop van de race dat zijn koppeling niet goed werkte, maar na onderzoek van het team concludeert Mercedes dat dit niet het geval was.

“We denken dat het gaat om een gebrek aan grip aan de kant waar de poleposition mag starten”, aldus sportief directeur Ron Meadows tegenover Motorsport.com.  “Als je kijkt naar andere raceklassen zie je regelmatig dat coureurs op andere plekken betere starts maken dan de polesitter.”

Bottas verloor bij de start de leiding aan teamgenoot Lewis Hamilton en kwam niet meer in de gelegenheid om hem aan te vallen. Hamilton nam bovendien ten koste van Bottas de leiding over in het kampioenschap.