Alain Prost vindt ‘prachtig’ Zandvoort onvergelijkbaar

Alan Jones in achtervolging op Alain Prost tijdens de Grand Prix van Nederland in 1981

Alain Prost eindigde tijdens de laatste Grand Prix van Nederland in 1985 achter Niki Lauda als tweede. De Fransman kijkt met nostalgische gevoelens terug op de races in Zandvoort en vindt het een goede zet van de Formule 1 om de Grand Prix van Nederland terug te halen.

“Het circuit was – zeker in die tijd – ongelooflijk goed”, zegt Prost exclusief in onze podcast F1 Aan Tafel. “En nu nog is de baan onvergelijkbaar met ieder ander circuit. De eerste bocht is prachtig. Ik heb daar geweldige gevechten gehad met Gilles Villeneuve, Niki Lauda en Nelson Piquet.”

“Maar wat me nog het meest bij is gebleven zijn al die duizenden mensen die in de duinen zaten te kijken. Dat wordt ook nu weer een prachtig gezicht, zeker omdat Max Verstappen meedoet en iedereen in het oranje zal zijn gekleed. Alleen daarom al is het goed voor de Formule 1 dat Zandvoort terugkomt.”

De volledige aflevering van F1 Aan Tafel is hier te beluisteren: