Silly season: ‘Williams overweegt Kubica te vervangen voor Latifi’

(c) Force India

Het seizoen is pas vijf races onderweg, maar het silly season lijkt nu al te beginnen. Volgens Canadese media zou Williams namelijk overwegen om Robert Kubica te vervangen voor huidig derde rijder Nicholas Latifi.

Le Journal de Montreal meldt dat Kubica een clausule in zijn contract heeft staan waardoor hij nog tijdens het seizoen vervangen zou kunnen worden. De Canadees Latifi zou op poleposition staan om dat te doen.

Latifi leidt het Formule 2-kampioenschap en werd eind vorig jaar aangetrokken door de stal uit Grove. Bij zijn aanstelling meldde Williams dat Latifi nog dit jaar minstens zes vrijdagtrainingen gaat rijden.

Latifi’s vader is een vermogend zakenman en heeft een zwak voor autosport. Michael Latifi pompte vorig jaar al 200 miljoen euro in de McLaren Group en zou bereid zijn om fors geld te investeren om zijn zoon in de Formule 1 te laten rijden.

De drieëntwintigjarige Latifi kwam de afgelopen jaren uit voor het team van DAMS in de Formule 2, waar hij vorig jaar nog vijfde voor werd in de eindstand van het kampioenschap.

In de Formule 1 is hij overigens ook geen onbekende: in 2016 en 2017 was Latifi al testcoureur bij Renault en dit jaar was hij de reserverijder van Racing Point Force India.