Max Verstappen: ‘Mercedes in alle bochten sneller dan wij’

(c) Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen heeft Mercedes door de meegebrachte updates in Barcelona nu in alle bochten een snellere auto dan Red Bull. De Nederlander kwam zondag in Spanje als derde over de finish, maar kon de Mercedes-coureurs op geen enkel moment bedreigen.

“In geen enkele bocht waren we sneller dan de Mercedessen”, analyseert Verstappen bij Autosport.com. “Het is niet zo dat wij een slechte auto hebben, maar op dit moment doet Mercedes het gewoon beter dan wij.”

“Op dit circuit was Mercedes vooral heel sterk in de langzame bochten. Normaal gesproken betekent dat, dat zij tijdens de volgende race in Monaco ook heel goed zullen zijn.”

Red Bull Racing was vorig jaar dominant in de straten van Monte Carlo, waar Daniel Ricciardo er uiteindelijk met de zege vandoor ging. De race in het prinsdom wordt op 26 mei gehouden. Grand Prix Radio zendt dat hele weekend live uit vanuit de haven van Monte Carlo.