Vettel: ‘Start was mijn enige kans om Mercedessen te pakken’

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel verloor tijdens de Spaanse Grand Prix na de eerste bocht zijn derde plaats aan Max Verstappen. De Duitser viel de Mercedes-coureurs aan, maar zag zijn poging in rook opgaan. Hij wist uiteindelijk nog wel teamgenoot Charles Leclerc achter zich te houden, maar eindigde buiten het podium.

“Ik wist dat de start mijn enige kans zou zijn om de Mercedes-rijders in te halen, dus ik probeerde het gewoon”, aldus Vettel in gesprek met pitreporter Jack Plooij.

“Door die actie had ik een flatspot op mijn band en verloor ik tijd op Max. Na mijn pitstop was mijn snelheid goed, maar zaten we al te ver weg om aan te vallen. Toen de safetycar verdween, was de snelheid nog steeds goed maar helaas niet beter dan de Red Bull van Verstappen.”

Meerdere interviews van Jack Plooij met de coureurs op het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn te horen op Grand Prix Radio.