Horner verlegt focus naar Mercedes na voorbijstreven Ferrari

(c) Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner is Red Bull Racing dankzij de updates in Barcelona Ferrari voorbijgestreefd. De teambaas van Max Verstappen verlegt daarom de focus naar Mercedes, op wie Red Bull nog wel een flinke achterstand heeft.

“Als je onze positie vergelijkt met de wintertests van acht à negen weken geleden, dan is het bemoedigend dat we het gat met Ferrari al hebben gedicht en onze auto hebben verbeterd”, aldus Horner tegen Motorsport.com. “Nu moeten we naar Mercedes kijken en proberen dat verschil te verkleinen.”

Horner is lyrisch over het optreden van Verstappen, die op het Circuit de Barcelona-Catalunya als derde over de finish kwam. “We hebben vandaag absoluut het maximale uit de auto gehaald. De eerste ronde van Max was fantastisch. Daarnaast hadden we een agressieve strategie en uiteindelijk ook gewoon het tempo om beide Ferrari’s te verslaan.”

Verstappen werd uitgeroepen tot Driver of the Day en klom ten koste van Sebastian Vettel naar de derde plaats in het kampioenschap.