Hamilton wint Grand Prix van Spanje, Verstappen knap derde

Hamilton

Lewis Hamilton heeft zondag op imponerende wijze de Grand Prix van Spanje gewonnen. De Brit pakte bij de start de leiding en gaf die niet meer uit handen. Valtteri Bottas werd tweede, terwijl Max Verstappen - eveneens door een sterke start - de derde plaats veroverde.

Bottas zag zijn poleposition nog voor de eerste bocht in rook opgaan. De Fin kwam niet lekker van zijn plek en zag Hamilton langszij komen. Verstappen profiteerde van Sebastian Vettel die zich verremde en klom met een fraaie inhaalactie in de derde bocht naar de derde plaats.

Vervolgens ontstak zich een tactisch schaakspel op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Verstappen leek als enige te kiezen voor een twee-stop-strategie, terwijl Vettel en Charles Leclerc beiden op andere banden reden.

Het was de vraag of de banden van de éénstoppers het vol zouden houden, totdat de safetycar voor die coureurs uitkomst bood en alle coureurs uit de top zes een extra pitstop konden maken. De safetycar werd ingezet omdat Lance Stroll op knullige wijze Lando Norris uit de wedstrijd tikte.

Toen de safetycar naar binnen kwam reed Hamilton vooraan opnieuw weg. Verstappen bleef nog even in de buurt van Bottas, maar kon de Fin niet aanvallen. Tegelijkertijd miste de Ferrari van Vettel de snelheid om Verstappen nog van een podiumplaats af te houden.

D6Sw-cDWwAEM1Wd
(c) Formula 1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden