F2: Latifi boekt in Spanje derde zege van seizoen, De Vries vijfde

(c) Dams racing

Nicholas Latifi heeft zaterdag in Barcelona zijn derde Formule 2-race van het seizoen gewonnen. De Canadees, die al aan de leiding van het kampioenschap stond, hield Jack Aitken en Guanyu Zhou achter zich. Nyck de Vries kwam niet verder dan de vijfde plaats.

Polesitter Luca Ghiotto had een slechte start en viel terug tot buiten de top vijf. De Italiaan werd een halve ronde later tot overmaat van ramp getorpedeerd door Dorian Boccolacci. Daarmee leek een goede eindklassering in rook op te gaan, maar Ghiotto knokte zich toch nog naar de vierde plaats.

De Vries was een van de coureurs die ten prooi viel aan de inhaalrace van Ghiotto. De Nederlander startte als vierde, klom in de eerste ronde naar de derde plaats, maar miste na zijn pitstop snelheid om zich naar het podium te knokken.

De Fries behoudt zijn vierde plaats in het kampioenschap, maar ziet zijn concurrenten wel uitlopen. Latifi verstevigt zijn leidende positie in het kampioenschap.

Zondag om 11.00 uur gaat de sprintrace van start.